Iran: SHBA duhet të paguajnë për përhapjen e terrorit në rajon (McCain promovon Mojahedin Khalq në Shqipëri)

Të drejtat e njeriut

ran: SHBA duhet të paguajnë për përhapjen e terrorit në rajon (McCain promovon Mojahedin Khalq në Shqipëri)

Press TV, 18 prill 2017: … Qassemi tha se politika e Uashingtonit vazhdoi nën administrimin e ri. “Ky është një gabim, që qeveria amerikane duhet të paguajë si gabimet e saj të tjera”, pohoi zyrtari. Si një rast, ai citoi takimin e senatorit republikan Xhon Mekein me kreun e organizatës terroriste anti-Iran Mujahedin-e Khalq (MKO), Maryam Rajavi, në kryeqytetin shqiptar të Tiranës të premten. MKO ka kryer sulme të shumta terroriste kundër civilëve iranianë dhe zyrtarëve qeveritarë gjatë tre dekadave të fundit. Nga rreth 17,000 …

McCain është Fan më i Ri i MEK-ut (aka Mojahedin Khalq, kult Rajavi)

ISIS ISIL Mojahedin Khalq Rajavi kulti i kultitgrooming Mojahedin Khalq (MEK, kultura Rajavi) në Tiranë pjesë e axhendës më të madhe për Shqipërinë

Lidhu me burimin

Iran: SHBA duhet të paguajnë për përhapjen e terrorit në rajon

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایرانIrani ka kritikuar rolin e Shteteve të Bashkuara në përhapjen e terrorizmit në rajonin e Lindjes së Mesme, duke thënë se Uashingtoni duhet të paguajë për keqbërjet e veta.

Duke folur në një konferencë për shtyp të hënën, zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme Bahram Qassemi tha se zyrtarët e SHBA kanë treguar në dekadat e fundit se ata nuk kanë mësuar nga përvojat e tyre të mëparshme dhe kanë kontribuar vazhdimisht në përshkallëzimin e terrorizmit në rajon përmes politikave të tyre të gabuara dhe sjelljeve të pahijshme.

Qassemi tha se politika e Uashingtonit vazhdoi nën administrimin e ri. “Ky është një gabim, që qeveria amerikane duhet të paguajë si gabimet e saj të tjera”, pohoi zyrtari.

Si një rast, ai citoi takimin e senatorit republikan Xhon Mekein me kreun e organizatës terroriste anti-Iran Mujahedin-e Khalq (MKO), Maryam Rajavi, në kryeqytetin shqiptar të Tiranës të premten.

MKO ka kryer sulme të shumta terroriste kundër civilëve iranianë dhe zyrtarëve qeveritarë gjatë tre dekadave të fundit.Nga rreth 17,000 iranianë të vrarë në sulme terroriste që nga fitorja e Revolucionit Islamik të vitit 1979, rreth 12,000 kanë rënë viktimë e akteve terroriste të MKO.

Takimi, i cili gjithashtu paraqiti disa anëtarë të tjerë të grupit famëkeq, pa senatorin duke lavdëruar Rajavi duke thënë, “Ju keni ngritur, luftuar dhe sakrifikuar për liri, për të drejtën për të jetuar të lirë, për të drejtën për të përcaktuar të ardhmen tuaj. “

“Ky kontakt shërben të njëjtin qëllim (të zgjerimit të terrorizmit). Këto lloje të kontakteve nuk janë asgjë të re, “ka analizuar Qassemi.

***

Leave a Reply