Kulti Moxhahedin Khalk dhe konferenca anti-Iran në Varshavë të Polonisë

Shqipëri, Të drejtat e njeriut

Kulti Moxhahedin Khalk dhe konferenca anti-Iran në Varshavë të Polonisë

Kulti Raxhavi është më i nënshtruar se hija e konferencës anti-iraniane e Varshavës, që shtëpia e pleqve në Shqipëri mundohet të ushtrojë ndikimin tek të tjerët

Mohamed Sajidi, bordi redaktues i uebsajtit “Të shpëtuarit nga Moxhahedin-e Khalk në Shqipëri”- Irani i lirë

 

Përderisa Trump dhe administrata e tij janë duke u ballafaquar me bllokim nga ana e Kongresit amerikan, ndërsa njëri nga këshilltarët e presidentit amerikan Donald Trump është arrestuar nga FBI, përderisa popujt e Lindjes së Mesme që nga Iraku e deri në Siri po ballafaqohen akoma me pasojat e luftës të shkaktuara nga amerikanët, Amerika si duket nuk ka hequr dorë akoma nga lufta dhe dhuna dhe po kërkon të gjejë një rrugë tjetër të dhunshme dhe të luftës në këtë rajon e kësaj here drejtpërdrejt me popullin iranian.

Në këtë rrugë është përcaktuar që elementë të lidhur me kultin e dhunshëm Moxhahedin-e Khalk të bëjnë propagandë lufte dhe në këtë mënyrë, kulti Moxhahedin të propagandojë gënjeshtrat e kampit Ashraf 3 në Shqipëri, e kësaj here një gjë e tillë do të bëhet në konferencën e organizuar në Poloni nga SHBA me synimin e rrëzimit të regjimit islamik, ku përveç motivimit të elementëve të robëruar në Shqipëri, përmendet edhe Marjam Raxhavi Don Kishoti për rolin e rëndësishëm të kultit Moxhahedin brenda organizatës në Shqipëri në organizimin e kësaj konference anti-iraniane në Poloni, megjithatë çdo javë një element kritik i këtij kulti ndahet nga organizata.

Nga ana tjetër, njëkohësisht me propagandën e Marjam Raxhavi për konferencën anti-iraniane në Varshavë brenda organizatës, një tjetër protagonist i kultit Moxhahedin me emrin Behzad Nazeri, bashkë me Sejed Mohamed Sejd Al Mohdesin, janë forca ekzekutive të Marjam Raxhavi për luftë mediatke jashtë organizatës dhe përpiqen  që njëkohësisht me organizimin e konferencës anti-iraniane në Poloni, të angazhojnë njerëz me qira për të organizuar tubime protestuese në vende të ndryshme.

Por, nëse Raxhavi në 37 vitet e kaluara filloi fushatën e dhunshme dhe terroriste më 30 Khordad 1360, ka ardhur në përfundim se, këtë herë mund të jetë mercenare për sheikët arabë të rajonit dhe rebele për shërbimet e inteligjencës dhe luftëtarët si Bolton dhe Guliani për të arritur qëllimet. Populli iranian është shumë më inteligjent se komandantët e kultit Raxhavi dhe gjithashtu nuk do t’i përkulet një shtëpie të pleqve të cilët kërkojnë alternativë dhe zgjidhje nga konferenca anti-iraniane e Varshavës.

 

 

 

Leave a Reply