Senatori McCain shton Maryam Rajavi (Mojahedin Khalq, MKO, MEK, NCRI) në listën e tij të gjatë të terroristëve të mbështetur

Të drejtat e njeriut

Senatori McCain shton Maryam Rajavi (Mojahedin Khalq, MKO, MEK, NCRI) në listën e tij të gjatë të terroristëve të mbështetur

Vahid Jafarian, Iran i vërtetë, 20 prill 2017: … Ai përgëzoi “transferimin e suksesshëm” të grupit terrorist nga Iraku dhe vlerësoi anëtarët e saj për atë që ai e përshkroi si “sakrificë”. “Nuk ka dyshim se njerëzit në këtë dhomë kanë vuajtur jo vetëm veten , por në humbjen e të dashurve të tyre, “tha ai. “Ju keni ngritur, luftuar dhe sakrifikuar për liri, për të drejtën për të jetuar të lirë, për të drejtën për të përcaktuar të ardhmen tuaj”, shtoi ai. Komentet vijnë pasi MKO është grupi më i urryer terrorist …

Lidhu me burimin

Senatori McCain shton Maryam Rajavi (Mojahedin Khalq, MKO, MEK, NCRI) në listën e tij të gjatë të terroristëve të mbështetur

Nga Vahid Jafarian, Anëtar i Bordit të redaksisë

Senatori amerikan John McCain ende ka ruajtur traditën e tij të gjatë të përqafimit të grupeve terroriste që po përpiqen të përmbysin qeveritë e ligjshme nëpërmjet akteve të dhunës.

John_McCain_Maryam_Rajavi_Terrorists

Në rastin më të fundit të masave të tilla, McCain ka lavdëruar kreun e organizatës terroriste Mujahedin-e Khalq (MKO), Maryam Rajavi, në një takim në kryeqytetin shqiptar, Tiranë.

McCain, i cili është në një vizitë zyrtare në vendet e Ballkanit, u takua me Rajavi dhe disa anëtarë të tjerë të grupit famëkeqe të MKO në Tiranë të premten.

Ai përgëzoi transferimin e suksesshëm të grupit terrorist nga Iraku dhe vlerësoi anëtarët e saj për atë që ai e përshkroi si “sakrificë”.

“Nuk ka dyshim se njerëzit në këtë dhomë kanë vuajtur jo vetëm veten, por në humbjen e të afërmve të tyre”, tha ai.

“Ju keni ngritur, luftuar dhe sakrifikuar për liri, për të drejtën për të jetuar të lirë, për të drejtën për të përcaktuar të ardhmen tuaj”, shtoi ai.

Komentet vijnë pasi MKO është grupi më i urryer terrorist midis iranianëve për shkak të historisë së errët të vrasjeve dhe bombardimeve dhe për anulimin e ish diktatorit irakian Sadam Husein në luftën tetëvjeçare kundër Iranit në vitet 1980.

Nga rreth 17,000 iranianë të vrarë në sulme terroriste që nga fitorja e Revolucionit Islamik të Iranit në 1979, rreth 12,000 vetë kanë rënë viktima të akteve terroriste të MKO.

Megjithatë, grupi terrorist dikur kishte një prani në Shtetet e Bashkuara dhe mban zyra në Evropë.

MKO u rendit si një organizatë terroriste nga SHBA dhe Bashkimi Evropian në 1997 dhe 2002, por ndërsa u përpoq më shumë përpjekje për të fyer Iranin, MKO u zhduk nga BE-ja më 26 janar 2009 dhe nga SHBA më 28 shtator, 2012.

Pasi Uashingtoni zyrtarisht e hoqi MKO nga lista e organizatave terroriste, grupi u bë i aftë që pasuritë e veta nën juridiksionin e SH.B.A.-së të mos jenë të ngrira dhe të bëjnë biznes me entitetet amerikane. Një numër i zyrtarëve të SHBA morën qindra mijëra dollarë në tarifa për të folur në emër të MKO që atëherë.

Megjithatë, zyrtarët amerikanë nuk janë të vetmit që marrin para nga MKO në këmbim të mbështetjes politike. Më 9 korrik 2016, ish-shefi i shërbimit sekular të Arabisë Saudite dhe ish ambasadori saudit në Britani dhe Shtetet e Bashkuara Princi Turki al-Faisal Al Saud foli për 30 minuta para një turme në Paris, Francë, për konferencën vjetore të MKO .

Mos u habitni, McCain ka një rekord të gjatë të mbështetjes së grupeve terroriste

McCain ka një rekord të gjatë të mbështetjes së njerëzve të pështirë dhe të egër që mund të mbështesin ndryshimin e regjimit ose që ndajnë armiqësinë e tij me disa qeveri të tjera.

Ai ishte një tifoz i rebelimit në Libi që nga fillimi pavarësisht pranisë së xhihadistëve në radhët e tyre dhe ai ka qenë një nga avokatët më të sinqertë të dërgimit të armëve për rebelët në Siri me pretendimin se ata ishin “të moderuar”.

Përveç keqdrejtimit të rebelëve “të moderuar”, McCain ka qenë një avokat kryesor për një politikë që ka dërguar armë në Siri kur ata janë konfiskuar nga Jabhat al-Nusra ose ISIS.

Këto janë vetëm shembujt më të dukshëm të gjykimit të tmerrshëm të McCainit. McCain nuk diskriminon kur është fjala për zgjedhjen e aleatëve të lehtësisë në ndjekjen e synimeve të pamend dhe të pamatur, kështu që ndoshta ishte vetëm një çështje kohe para se të fillonte të shoqërohej me MEK.

Irani Interlink dhe Teherani Times kontribuan në këtë raport

(Fundi)

Leave a Reply